Plant Narcissen voor Alzheimer

Het is vandaag 21 september, Wereld Alzheimer Dag. In veel theaters en bioscopen vinden daarom speciale voorstellingen plaats. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland voor de financiering van een grootschalig, 4-jaar durend onderzoek naar dementie op jonge leeftijd door het VUmc Amsterdam.

Deze maand start ook de actie “Plant Narcissen voor Alzheimer”. Uit onderzoek blijkt dat de narcis de stof galantamine bevat die de symptomen van de ziekte Alzheimer kan vertragen. Voor de medicijnproductie zijn enorme percelen met narcissen aangeplant. Vanaf september verkopen de tuincentra pakketten met narcissenbollen voor slechts 3,45 euro, waarvan 1 euro naar Alzheimer Nederland gaat. Voor meer info: www.bloembollencentrum.nl

Salomé Philips www.weerspiegelingen.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Plant Narcissen voor Alzheimer

  1. Tamara zegt:

    Dat wist ik nu wel niet over Narcissen… Alweer een beetje wijzer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s