leren door dieren – ontdek je kracht

Morgen is het dierendag. Onlangs kreeg ik van Hens van Soest www.fotomissie.nl) het spel “leren door dieren, ontdek je kracht” toegestuurd.

Een spel, bestaande uit 62 dierenfoto’s 62 kwaliteiten en tien spelvormen. Ik besloot het spel in te gaan zetten bij een speedcoachingsessie aan het Scheveningse strand waarvoor ik later die week was uitgenodigd.

 Op een gegeven moment meldde zich een prachtige vrouw aan mijn tafel. Ik had haar nog nooit eerder gezien en vond het op voorhand al zeer inspirerend om met haar kennis te maken. Niet in de laatste plaats vanwege haar opvallende, adembenemende uiterlijk.

Zorgvuldig en aandachtig bekeek ze de dierenafbeeldingen tot ze op het zeepaardje stuitte. “Hij flirt met me” bracht ze verrast uit. “Ben je dat niet gewend dan?”, vroeg ik ongelovig lachend. Ernstig antwoordde ze van nee. In haar leefde een diep verlangen om door mannen echt gezien te worden en voor andere vrouwen geen bedreiging te vormen. Het gemis hieraan in de praktijk van het dagelijks leven maakt haar eenzaam, terwijl ze juist zo graag ergens bij wil horen. “Het is voor mij moeilijk te verteren dat ik alles heb om gelukkig te zijn en op één of andere manier het geluk niet te pakken kan krijgen” verzuchtte ze. “Misschien kun je het omdraaien: niet krampachtig blijven proberen om op de voor jou juiste manier gezien te worden en erbij te mogen horen, maar dat andere mensen juist graag door jou gezien worden en bij jou willen horen”, zeg ik zacht en ontlok met die opmerking (onbedoeld) bij haar een verlossende tranenstroom. Het is zo’n tere ontmoeting dat we bijna vergeten te kijken wat het spel te zeggen heeft over het zeepaardje. De synchroniciteit ervan bezorgde ons allebei kippenvel. Het zeepaardje behoort tot de artistieken. “Door onze uiterlijke verschijning en door dat we anders zijn vallen we op. Wij staan voor wie we zijn”. OPVALLEN. Het opvallende zeepaardje kan verticaal zwemmen. Zijn ogen bewegen los van elkaar. Kleur en patronen van zijn huid kunnen veranderen. Hij heeft geen maag en geen tanden (n.b: over onverteerbaar gesproken ;-)) Het vrouwtje maakt het mannetje zwanger. Voor veel dieren zijn ze te graterig om te eten.

 Kruip ook  in de huid van een dier. De website  http://www.lerendoordieren.nl nodigt iedereen uit zich op dierendag te verplaatsen in een dier. Doel van deze actie is het respect voor dieren te vergroten door de kracht en kwaliteit van dieren te benadrukken. De actie nodigt uit na te denken over de plaats van dieren in de samenleving en over je eigen relatie met dieren.

Op de website staan 62 dieren. Je kiest een dier, leest over de kwaliteit ervan en gaat daar vervolgens op je eigen manier mee aan de slag. Degenen die over hun dierendag een youtube filmpje maken waarin je vertelt wat je hebt geleerd over het dier van je keuze, maken kans op het gratis spel ‘’LEREN DOOR DIEREN – ONTDEK JE KRACHT. Dit bevat alle dieren van de website en is inclusief 186 werkvormen waarmee je ook na dierendag aan de slag kunt.  

Veel plezier toegewenst met de dieren!

Salomé Philips www.weerspiegelingen.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s