Sting in Arnhem. Fragile.

If blood will flow when flesh and steel are one
Drying in the colour of the evening sun
Tomorrow’s rain will wash the stains away
But something in our minds will always stay
Perhaps this final act was meant
To clinch a lifetime’s argument
That nothing comes from violence and nothing ever could
For all those born beneath an angry star
Lest we forget how fragile we are

On and on the rain will fall
Like tears from a star like tears from a star
On and on the rain will say
How fragile we are how fragile we are

On and on the rain will fall
Like tears from a star like tears from a star
On and on the rain will say
How fragile we are how fragile we are
How fragile we are how fragile we are

Kwetsbaarheid is voor mij persoonlijk een innerlijke staat van “zijn” die helemaal OK en krachtig aanvoelt en die ik regelmatig voed met durf en lef. Of, om met Maarten Luther te spreken: “Hier sta ik, ik kan niet anders”.

Vanuit die innerlijke zekerheid durf ik me volledig te laten zien en te uiten, maar toch kies ik er vaak heel bewust voor om dat juist niet te doen. Klinkt paradoxaal, maar de ervaring heeft me geleerd dat “je kwetsbaar opstellen” vooral constructief is in gezelschap van mensen die op dezelfde golflengte zitten of op z’n minst waardering hebben voor je lef en eigenheid. Goed kunnen inschatten wanneer je mag durven of juist beter kunt laten en weten wanneer je vanuit je ziel spreekt of vanuit je ego, vormt voor mij de basis van levenskunst 😉

Doordat ik met vallen en opstaan hierin voor mezelf een goede balans heb gevonden voel ik me eigenlijk zelden kwetsbaar in de zin dat anderen me (al dan niet bewust) pijn kunnen doen, me niet begrijpen of een rebel vinden, het zwarte schaap, de (bijna) klokkenluider, een buitenstaander, te onconventioneel, te onorthodox of juist te braaf c.q. me op gaan hemelen en noem alle projecties verder maar op 😉 Velen zullen dit wel herkennen denk ik zo.

Onlangs sprak iemand haar waardering uit voor mijn “krachtige kwetsbaarheid” en dat vond ik een heel mooi geschenk. Want zo voelt het ook voor mij. Ik durf me als het moet heel kwetsbaar op te stellen, juist vanwege mijn enorme innerlijke kracht. Maar diezelfde innerlijke kracht spreek ik ook aan om te “laten”. Heel simpel eigenlijk, maar o, o, o, wat was er een lange (om)weg voor nodig 😉

Salomé Philips www.weerspiegelingen.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s