AVALON Chalice Well

Op woensdag 17 november 2010 komt Karin Schlüter-Lonegren vanuit Glastonbury (Avalon) naar mijn praktijkadres in Arnhem, Groningensingel 51. 

 Karin spreekt Nederlands en geeft je de keuze uit twee behandelmogelijkheden:  Spiritual Healing/Energetische behandeling: met het sacrale water van de Chalice Well in Glastonbury, essences, drum, ratel, je Spiritual Support Team (gidsen, krachtdieren) je chakra’s en je energieveld. Deze behandelingen raken je diep in je kern. Je maakt contact met je authentieke zelf en je onuitputtelijke innerlijke bron waardoor jouw inzichten, energie en wijsheid vrij kan stromen. Reading: je ontvangt inzicht in het pad van je leven, het pad naar je kern. Zijn daar onverwachte obstakels of onverwachte vrije doorgangen? Neem je vragen mee. Voor meer informatie: www.karinschluter.wordpress.com 

Stuur voor het maken van een afspraak (er zijn op dit moment nog twee plaatsen beschikbaar) een mail naar karinschluter@gmail.com

Karin Schlüter-Lonegren woont en werkt sinds 1997 in Glastonbury (ook bekend als het magische eiland Avalon) in Engeland. Sinds 2002 heeft zij daar haar spiritual healing en reading praktijk.

Chalice Well: Op plaatsen waar een godin werd vereerd vindt men dikwijls door ondergrondse waterlopen gevoede heilige bronnen. Het water van de Chalice Well is koud en heerlijk van smaak en iedereen die ervan wil drinken of flessen tappen is daar vrij in. Het water stroomt uit een fonteintje in een terrasmuur onder de bron, waar men er gemakkelijk bij kan komen, en valt neer in een grote, ondiepe poel in de vorm van elkaar doorsnijdende cirkels, het patroon van de Vesica Piscis in een lager gelegen gedeelte van de tuin.

In 1919 kreeg de bron een deksel, dat versierd was met een in smeedijzer uitgevoerde figuur die door Frederick Bligh Bond Vesica Pisces werd genoemd. Bligh Bond was een in hoog aanzien staande geleerde die in 1909 aan het hoofd van de opgravingen bij Glastonbury Abbey werd gesteld. Het bewandelen van paranormale wegen wierp een smet op Bligh Bond’s naam en kostte hem uiteindelijk zelfs zijn functie.

Vesica Piscis komt uit het Latijn en betekent “vat van de vis”. De grondvorm maakt men door twee even grote cirkels elkaar half te laten overlappen, waarbij de buitenomtrek van de ene precies door het middelpunt van de andere gaat, zodat er een amandelvorm (mandorla) ofwel een puntig ovaal in het tussendeel ontstaat. Wanneer de beide cirkels boven elkaar zijn geplaatst wordt de vorm ertussen die van het lichaam van een vis. Een vis was het symbool voor Christus, dat gemakkelijk te tekenen was en waarmee de eerste christenen zichzelf aan elkaar bekend plachten te maken.

Maar…. voordat ze een Christelijk symbool werd was de Vesica Piscis een universeel toegepast symbool voor de Moedergodin, waarbij de amandelvormige mandorla de omtrek van haar vulva voorstelde, waardoorheen alle leven ter wereld kwam.  De Vesica Piscis op het deksel van de Chalice Well bezit ook de elkaar overlappende cirkels, boven elkaar, in een ingewikkelder patroon. Aan weerszijden is een patroon van ranken en bladeren aangebracht.

Salomé Philips www.weerspiegelingen.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s