Het viooltje in de tuin van de koning.

(Uit: Osho`s TransfomatieTarot)
Een koning wandelde zijn tuin in en trof daar verdorrende en wegkwijnende bomen, struiken en bloemen aan. De eik zei dat hij doodging omdat hij niet zo hoog kon worden als de pijnboom. Toen de koning zich naar de pijnboom keerde, bleek die het er helemaal bij te laten hangen omdat hij geen druiven kon dragen zoals de wijnstok. En de wijnstok was aan het doodgaan omdat hij niet kon bloeien als een roos.

De koning zag een viooltje bloeien en er zo fris bij staan als niet eerder tevoren. Hij vroeg het viooltje hoe het kon dat het zo mooi bloeide terwijl de rest zo wegkwijnde. Het zei: `Ik ging ervan uit dat u mij geplant hebt omdat u viooltjes wilde. Als u een eik had gewild, een wijnstok of een roos, had u die wel geplant. Daarom dacht ik, dat ik zo goed als ik kan maar moet zijn, wat u zich hebt voorgesteld. Ik kan alleen maar zijn wat ik ben en ik probeer dat zo goed als ik kan te zijn.`

“Goed zo” zei de koning…

Jij bent hier omdat het bestaan je nodig heeft zoals je bent. Anders had hier wel iemand anders rondgelopen, je had van het bestaan niet de kans gekregen er te zijn, het bestaan zou je niet voortgebracht hebben. Zoals je bent, ben je de vervulling van iets heel essentieels, iets heel fundamenteels.

Als God nog een Boeddha had gewild, kon hij zoveel Boeddha`s hebben gecreëerd als hij maar wilde. Hij heeft maar één Boeddha geschapen en dat was voor hem genoeg en hij was met het viooltje uitermate tevreden. Sedertdien heeft hij niet nog een Boeddha gemaakt en ook niet nog een Christus. In plaats daarvan heeft hij jou geschapen. Besef eens hoeveel respect het universum daarmee aan jou heeft betoond ! Jij bent uitverkoren, niet Boeddha, niet Christus, niet Krishna. Er is nu meer behoefte aan jou, dat is de reden. Jij past nu beter. Hun werk zit erop, zij hebben hun aroma al aan het bestaan gegeven. Nu is het jouw beurt om jouw aroma aan het bestaan te geven.
Maar de zedenmeesters, de puriteinen, de priesters steken preken af en maken je hartstikke gek. Tegen een roos zeggen ze: `Je moet zorgen dat je een lotus wordt.` En tegen een lotus zeggen ze: `Wat doe jij hier ? Je moet beter worden.` Ze maken de hele tuin onharmonieus. Alles begint te verwelken want het is niemand gegeven om iemand anders te zijn, dat kan niet.
Dat is vaak wat met de mensheid is gebeurd. Men speelt verplicht of gedwongen komedie. De echtheid, de waarachtigheid is zoek. Iedereen probeert te laten zien dat hij iemand anders is. Kijk eens goed naar jezelf: wil je doen of je iemand anders bent terwijl je alleen maar jezelf kunt zijn ? Het kan niet anders, het is nooit anders geweest, het is een onmogelijkheid dat je iemand anders bent. Je blijft wie je bent. Je kunt ervan genieten en tot bloei komen of je kunt wegkwijnen als je er niet van wilt weten.
 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s