MAC meeting Sonsbeekpark Arnhem

Omdat het concept naadloos aansluit op mijn eigen coachformat heb ik me onlangs aangesloten bij een speelse en innovatieve keten, genaamd Magic Adventures. Een Magic Adventure is een  coachingstraject, gebaseerd op een specifiek thema. Bijvoorbeeld: Flow at Work.  Acht weken lang sta je voor de uitdaging het avontuur aan te gaan met jezelf en de magie in je leven. Je ontvangt sms-jes, e-mailopdrachten, handgeschreven kaarten met persoonlijke teksten en je voert coachgesprekken met je eigen MAC (Magic Adventure Coach)

Regelmatig vinden er MAC Meetings plaats. En omdat ik nu zelf een Magic Adventure Coach ben kreeg ik ook een uitnodiging. Voor mij was het op deze veertiende mei een thuiswedstrijd, namelijk in het unieke Sonsbeekpark te Arnhem. Gastvrij werden we onthaald door Stella Cornelissen en Jeroen Glissenaar, beiden initiatiefnemers van ‘wandelvitaal’. Jeroen is daarbij ook nog stadsparkbeheerder bij de gemeente Arnhem en stelde zijn huis/tuin –gelegen middenin park Sonsbeek-  beschikbaar voor deze bijzondere MAC Meeting. Honderden keren ben ik via de Steile Tuin langs zijn huis gelopen en nu mocht ik er zomaar naar binnen 🙂 Mijn dag kon al niet meer stuk.

Niet alleen is Jeroen stadsparkbeheerder,  maar hij zet zich ook op een bevlogen manier in om Park Sonsbeek in binnen- en buitenland als hét merk van de stad Arnhem te profileren. Zijn inzet en enthousiasme heeft er mede voor gezorgd dat Arnhem in 2008 werd gekozen tot groenste stad van Nederland.

Op boeiende wijze schetste hij de ontwikkeling van park Sonsbeek. Het stadspark is aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Het dateert uit 1645 en is aangekocht door de gemeente Arnhem in 1899. Van de circa 34 hectare bos is ongeveer 24 hectare beuk. Het park is vanouds bekend als beukenhallenbos: hoog opgaande bomen met redelijk lange takvrije stammen en zonder ondergroei.

Al wandelend schudden Stella en Jeroen bovendien nog verschillende (natuur)werkvormen uit hun mouw, o.a. bij deze vijver met metalen bollen.  “Wat is je associatie hierbij?” was de vraag. Voor mij was het antwoord zeer voor de hand liggend: mijn praktijknaam weerspiegelingen uiteraard!

Salomé Philips http://www.weerspiegelingen.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s