Kinderen spiegelen de ouders

Kinderen spiegelen de ouders. Wij herkennen in hen waar we zelf mee worstelen, vaak vanuit ons eigen kind-zijn. Door helder naar onszelf te kijken, kunnen we onze kinderen helpen bij hun weg naar volwassenheid. Door onze eigen pijn te erkennen, kan deze overgaan en niet langer een sta-in-de-weg zijn in de opvoeding. Onze kinderen kunnen nooit goedmaken wat er bij ons verkeerd is gegaan. Geschiedenissen herhalen zich, maar ze kunnen onze pijn niet compenseren en wij kunnen hun pijn niet voor zijn. Bovendien hebben zij ook recht op hun eigen pijn en hun eigen fouten, daar worden het krachtige en verantwoordelijke mensen van.

-Wendy Lammers van Toorenburg-
adviseur inzake hoogbegaafdheid.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s