Liefdesbrieven aan Adolf Hitler

Vanmorgen, precies een week na mijn workshop “liefdesbrieven” op het strand van Bergen NH, viel mijn oog op een artikel in “De Gelderlander” over de liefdesbrieven die Adolf Hitler ontving van zowel vrouwen als mannen. Het Landestheater Burghofbühne trekt al acht jaar rond met de toneellezing Liebesbriefe an Hitler. Actrices lezen in de voorstelling veertien brieven voor van vrouwen tussen de 18 en 70 jaar. “Mijn liefje, eindelijk heb ik je weer gezien! Als ik zou kunnen zou ik de straat met rozen bestrooien……”
Het blad Stern schreef over de brieven als “een macabere zedenschets….ze laten een brede bereidheid tot meedoen zien”. Macht erotiseert. Dat is iets van alle tijden.Toch vraag ik me af hoe de schrijfster van eerder genoemde liefdesbrief aan Adolf Hitler achteraf terugkijkt op haar geste. Zou ze nu rozen willen strooien met extra veel doornen, wetende wat er gebeurde met sommige briefschrijvers/sters? Er waren namelijk ook homo’s die Hitler hun liefde betuigden per brief. Zij werden linea recta naar concentratiekampen afgevoerd….

Salomé Philips http://www.weerspiegelingen.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s