Zo zonder zorgen zitten wij…. La Scuola Academie voor Levenskunst Nootdorp

Zo zonder zorgen zitten wij,
dit huis tot toevluchtsoord makend,
de vogels buiten (vleesgeworden zorgen)
met een half oog volgend,
dat het lijkt alsof het zijn moet

dat het onwaar is, waarover niet eens
de degens gekruist behoeven te worden,
betekent nog niet dat het zijn mag.

Wel betekent het dat we hier zitten,
en dat de vogels vliegen zoals vogels doen,
en dat niets tastbaars ons geluk in de weg staat.

Uit: Mark Boog, zo helder zagen we het zelden
Uitgeverij Cossee, Amsterdam 2002

Ja, zo zonder zorgen zaten wij daar en niets tastbaars stond ons geluk in de weg  tijdens de zonnige, jaarlijks terugkerende picknick voor mentoren, steunpunters en amici van La Scuola op zondag 10 juni 2012. Op deze academie voor levenskunst, opgericht door Ria Pool Meeuwsen en Erik Pool draait het zoals ze het zelf zo onnavolgbaar helder verwoorden  allemaal om de vraag:  “wie ben jij, hoe geef je (samen)leven vorm? Bij La Scuola ontmoet je mensen die ook op zoek zijn. Samen ruimte ervaren door tijd te nemen voor echte levensvragen, blijkt een verrijking. Verwonderd sta je weer buiten: ‘Zo kan het dus ook!’  Daar is La Scuola voor: levenskunst voor iedereen, alledaags en toch zo uitzonderlijk. Opleiding of baan zijn onbelangrijk. Gezond verstand, levenservaring en de wil er iets van te maken – dat is genoeg om La Scuola te ontdekken en om mee te doen met een activiteit.”

Gekscherend noemden we Ria en Erik vanmiddag  “de geluksprofessoren” en niet in de laatste plaats omdat ze het toch maar waargemaakt hebben : hun eigen huis tot een toevluchtsoord maken voor levenskunstenaars en aan wie daar voor open durft te staan te laten ervaren dat lichtheid en humor heel goed samen kunnen gaan met  (spirituele) diepgang en filosofische vraagstukken.

Bovendien blijkt  levenskunst een uitstekende match te vormen met lekker eten. Niemand van de steunpunters, mentoren en amici wist van elkaar wat ze mee zouden gaan brengen naar de Amerikaanse picknick en toch vormden alle verschillende onderdelen op  tafel samen een harmonisch en samenhangend geheel.  Hartig en zoet perfect in balans. Zo kan het dus. Zo simpel en voedend kan het leven zijn  😉  www.academievoorlevenskunst.nl

La Scuola werkt met kleine groepen, maar niet elk onderwerp komt in groepsverband tot zijn recht. Het onderwerp is te teer of je voelt je in een 1-op-1-relatie veiliger. Aan La Scuola, de academie voor levenskunst, is werkmetLef verbonden, de praktijk voor levenskunst.  WerkmetLef is goed bereikbaar voor mensen uit de Randstad. Kijk ook  eens op http://www.steunpuntlevenskunst.nl  Daar vind je meer dan dertig praktijken voor persoonlijke begeleiding over heel Nederland verspreid. Het steunpunt is een initiatief van La Scuola. Professionele begeleiding vanuit levenskunst.

Salome Philips www.weerspiegelingen.nl   Is tevens aangesloten bij steunpuntlevenskunst.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s