Mee met Salomé. Naar… krachtplekken rondom Bomarzo.

Balsemdraagsters

Het hele gebied rondom Bomarzo ademt een magische, verstilde sfeer. Niet in de laatste plaats vanwege de vele krachtplekken, waarvan de één nog wonderbaarlijker is dan de ander. Etrusken waren hier de eerste bewoners. Zij hakten grotten in het vulkanisch gesteente en bouwden majestueuze altaren. Plaatsen werden verlaten en vervolgens opnieuw bevolkt in de Middeleeuwen: kastelen, kerken, torens, molens en begraafplaatsen getuigen hiervan.bomarzo doop van Jezus

Deze stilte en magie werd ook ontdekt door de Italiaanse regisseur Pier Paolo Pasolini in de lente van 1964. Hij werd verliefd op de eeuwenoude kasteelruïne Colle Casale (compleet met hoge toren) nabij de Cascate del Fosso Castello, terwijl hij zocht naar een schilderachtige plek waar hij de doop van Jezus door Johannes de Doper in de Jordaan zou kunnen vastleggen voor zijn film “Il Vangelo secondo Matteo” (Het evangelie volgens Matteüs) Een film waarin zijn eigen moeder de rol van de oudere Maria speelt.

IMG_2887

In 1966…

View original post 502 woorden meer

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s