Waarom Weerspiegelingen?

Omdat in ieder mens het  verlangen leeft om ten diepste gezien, gehoord en gekend te worden. En omdat we intuïtief weten dat we in de weerspiegelende ontmoeting met de ander pas werkelijk wakker worden en tot bloei komen.
In de fluistering van elke ontmoeting gebruiken we elkaar als spiegel. Vooral dan worden we bewust hoe we ons voelen, hoe we over onszelf en anderen denken, welke status we onszelf en de ander toekennen, hoe we boven onszelf uitstijgen, welke problemen we ervaren en welke emoties we daarbij voelen.

Kortom, pas in de ontmoeting met anderen ervaren we onze ware identiteit. Daarom is de opdracht in ieder mensenleven in wezen heel simpel: leef en ontmoet. Want wie niet werkelijk ontmoet, doet niets met het ik en jij en leeft daarom niet voluit.
Kostbare kwaliteiten en talenten blijven onaangeroerd en vroeger of later raak je jezelf kwijt als je geen spiegels hebt om in te kijken.

Mijn naam is Salomé Philips. Al heel lang gelukkig getrouwd en moeder van drie jongvolwassenen. Tot 1 juni 2016 was ik werkzaam bij een multinational. Daarnaast was ik een decennium lang (t/m 2014) bezielingscoach met een eigen praktijk. Gedurende die periode gaf ik trainingen en workshops in zowel binnen- als buitenland, maar werd ook spontaan aangesproken of gemaild door zoekers met heel verschillende vragen. Mijn grootste talent is dat ik heel snel de potentie zie die zich vaak diep verscholen houdt in mensen. Speels, met humor en bijna als vanzelfsprekend kan ik degenen die daar voor open willen en kunnen staan bekrachtigen en terug leiden naar hun natuurlijke bron van vreugde.

Er zit in ieder mens namelijk een enorme drive tot heelheid. Zelfs als je eigen spiegel in duizenden stukjes uiteen is gevallen kun je er gaandeweg toch weer een prachtig kunstwerk van maken, zoals bijvoorbeeld de kunstenares Niki de St. Phalle ons laat zien. Voor mijzelf is zij een waardevolle inspiratiebron op het gebied van levenskunst.

Ook heel troostend, helend en bewustzijnsverruimend zijn song- en poëzieteksten: “There is a crack in everything, that’s how the light gets in” zing/fluistert Leonard Cohen ons toe.

broken bowl weerspiegelingen gold goud

Last but not least word ik steeds weer aangenaam verrast door de enorme impact die filmbeelden op ons hebben. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Reden voor mij om in april 2016 van start te gaan met de intense 18-daagse leiderschapstraining “Double Healix basics” door psychotherapeut en internationaal leiderschapstrainer Manfred van Doorn uit Haarlem.

Regelmatig zal ik op dit blog de meest uiteenlopende berichten plaatsen over alles wat me weet te raken, ontroeren en inspireren.
Opbouwende reacties stel ik zeer op prijs.

Salomé Philips-Hakvoort
Arnhem
weerspiegelingen@gmail.com

tarottuin.gif

Ooit zal er een moment zijn
waarop je jezelf opgetogen
zult begroeten
voor je eigen deur, in je eigen spiegel,
en jullie elkaar glimlachend welkom zullen heten,

en zullen zeggen, ga zitten. Eet.
Je zult de vreemde die je zelf was opnieuw liefhebben.
Geef wijn. Geef brood. Geef je hart terug
aan zichzelf, aan de vreemde die van je heeft gehouden

je hele leven lang, die je omwille van een ander
hebt genegeerd, die je als geen ander kent.
Haal de liefdesbrieven uit de boekenkast,

de foto’s, de wanhopige kattebelletjes,
krab je beeld van de spiegel.
Ga zitten.
VIER JE LEVEN!!!!!

(Derek Walcott)


Bewaren

6 reacties op Waarom Weerspiegelingen?

 1. Caroline van der Mark zegt:

  Wat een fijne plek op internet om per ongeluk terecht te komen, na een heerlijk kwartiertje, nu dan: dank je wel Salome Philips!

 2. Hallo Salome,

  Mooie website en inspirerende blogs.
  Helaas door tijd gebrek je niet kunnen ontmoeten tijdens de buitenbusiness dag.
  Wij gaan ook werken met Buitenvbusiness dus wellicht treffen we elkaar bij ons op locatie de blauwe Meije daar waar rust en inspiratie samen komen.

  Welkom en fijne dag!

  Met hartelijke groet,

  Rebecca de Boer

  Free Heart Organisatiebureau
  Locatie: De Blauwe Meije
  Zegveld

 3. Amy van Son zegt:

  Hey Salome, een hele brutale vraag en actie. Binnenkort wordt er gestart met de bouw van een kiosk in de steile tuin ontworpen door studenten van Artez. Mij is gevraagd om hiervoor een facebook pagina te maken maar ik heb erg slecht fotomateriaal. Ik kwam jouw foto op Goolge tegen met die prachtige klaprozen, deze wil gebruiken als omslag tot dat ik volgende week ander materiaal krijg van de Gemeente, ik zal je naam er bij zetten en je website en hoop dat je akkoord gaat met de plaatsing van je prachtige foto, je kunt me bereiken via info@seneca-advies.nl en hulde aan de fotografie in de natuur! groet, Amy

 4. Cor Roozenbeek zegt:

  Een heel interessante en inspirerende blog. Een prachtig verhaal over Catharina, de martelares.
  Ik ben benieuwd naar een verslag over de Expeditie Zijderoute in de Hermitage.
  Hartelijke groet, Cor Roozenbeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s